БЛОКУВАННЯ ПН [версія 2.0]
26 Бер
Статті

опубліковано

БЛОКУВАННЯ ПН [версія 2.0]

Система знову запрацювала.
Як завжди - щоб на вихідних не нудьгували ...

Отже, ШПАРГАЛКА за новими критеріями.

I. реєструються всі ПН якщо:

  1. ПН не видають покупцям (роздріб, експорт ...), ПН без ПДВ.
  2. (Обсяг поставок з уже зарегенних ПН в місяці + з ПН, поданих на реєстрацію) <500 тис. Грн. Обсяги поставки беруть без ПДВ. АЛЕ якщо директор директорствує в 1 або 2 платників ПДВ.
  3. Податкове навантаження. (Сплачені податки + ЄСВ - імпортний ПДВ) / оподатковувані поставки на території України> 3%. Це за попередні 12 місяців. АЛЕ якщо ПДВ місяця з зарегенних ПН (в т.ч. поданої ПН) стрибнув не більше ніж на 40% в порівнянні з місячним піком за попередні 12 місяців.... ці / цим залізно регят незважаючи ні на що.

II. БЛОКУЮТЬ всі ПН, крім тих, що зверху ↑ якщо платник:

  1. фіктивний (без рішення суду, за інформацією податківців). Зареєстрований на недійсні / підроблені документи, на неіснуючих, які померли, безвісти зниклих осіб, особою без наміру проводити діяльність.
  2. фіктивний (за рішенням суду). Якщо по посадовій особі є обвинувальний вирок по 205 КК.+ Можуть додати "ручками" (на розсуд місцевих):
  3. зареєстрований в зоні АТО, Криму.
  4. молодий платник ПДВ (віком до 3 місяців).
  5. був засновником банкрута або посадова особа / засновник були там посадовим і / або засновником (банкрутству менше трьох років). Зауваження: не обов'язково директор, а й головбух! Як бух банкрута знайде роботу - незрозуміло.
  6. не подав деку по ПДВ за 2 місяці.
  7. не подав податківцям останню фінзвітність (для прибильщиків).
  8. "наявна податкова інформація, что свідчіть про наявність ознак Здійснення ризиковості операцій платником" (це цитата, щоб вся резиновість була видна). Тобто не обов'язково здійснювати ризикові операції, досить якоїсь інформації, причому не про операцію, а про її примари, в сенсі ознаках.

III. Реєструют всі ПН платників (крім тих, що потрапили в розділ II вище ↑), якщо виконується щось одне:

  1. Місячна поставка на одного покупця-платника ПДВ не перевищує 150 тис. (Без ПДВ).
  2. Обсяг поставок за якими ПН не видаємо (роздріб, умовне постачання, експорт ...)> половини всіх поставок (за останні 6 місяців).
  3. Торгівля однаковими товарами / послугами.
  4. a. покупки-продажу одного товару / послуги> 50% поставок за 6 місяців, або
  5. b. обсяг поставки по одному коду за 4 місяці з 6 = 20% загальної поставки (так і написано "становить 20%", що є дурнею, має бути "більше").
  6. Залишкова вартість ОС> 1 млн. Грн. + Директор / засновник не змінювалися з 2017 року.
  7. Власні / орендовані земельні ділянки 200 га і більше або оренда держ / кому ділянок від 0,5 га (на 01.01.18 г).
  8. Сплата ЄСВ на одного співробітника> 1,5 ЄСВ з мінімалки (це за останні 12 місяців і, мабуть, середньомісячне). + Директор / засновник не змінювалися з 2017 року.
  9. Сплатили за рік ЄСВ + податки (без імпортного ПДВ)> 5 млн грн. Крупняк таки проліз :)

IV. БЛОКУЮТЬ, крім всіх зверху ↑ з розділів I і III якщо:

  1. Товару / послуги не вистачає на "залишках". Залишок рахується так: 1,5 * обсяг придбання / ввезення з 1 січня 17 м "мінус" поставки за цей період (рахують за ПН / митними деклараціями) І якщо більше 75% залишку з ризикових товарів / послуг (за переліком від ДФСУ ). АЛЕ !!! Рятує Таблиця !!!
  2. Нема ліцензій на підакцизку. Блокують підакцизку.
  3. Нема в реєстрі платників паливного акцизу. Блокують паливо.
  4. Розрахунок коригування на зміну номенклатури (зміна перших 4 цифр коду по товарах і 2 - по послугах). АЛЕ !!! Рятує Таблиця !!!

Джерело: https://www.facebook.com/