Як хмари покращують роботу з бухгалтерією. 5 переваг для бізнесу
28 Гру
Статті

опубліковано

Як хмари покращують роботу з бухгалтерією. 5 переваг для бізнесу

Робота з бухгалтерськими програмами та даними потребує відмовостійкості, підвищеного захисту інформації від втрат і потраплянь до рук сторонніх осіб, а також можливості швидко отримати доступ до інформації, щоб сформувати або надіслати документи, внести виправлення до них у будь-який час тощо. Вирішити ці задачі допоможе хостинг бухгалтерії на віддалених серверах від хмарного провайдера Tucha.

У статті розглянемо докладніше, як саме хмари сприяють спрощенню роботи з програмами для ведення бухгалтерії та які переваги вони допоможуть отримати бізнесу.

Що таке хостинг бухгалтерії у хмарах

Хостинг бухгалтерії у хмарах — це розміщення програм, вебзастосунків, сервісів і даних, з якими зазвичай працюють бухгалтери, на віддалених серверах, які знаходяться у спеціальних дата-центрах за межами офісу або країни.

Хмарні сервери дозволяють зберігати, обробляти, обмінюватися інформацією в єдиному просторі та мати доступ до нього через Інтернет з будь-якого місця та будь-якого пристрою: комп’ютера, ноутбука, планшета, смартфона.

На віддалені сервери від Tucha можна винести все, що потрібно для роботи з бухгалтерією, наприклад:

    • програмне забезпечення для ведення бухгалтерського, фінансового та податкового обліків;
    • сервіси для формування та подання звітності, ведення електронного документообігу;
    • вебзастосунки типу «клієнт-банк»;
    • бази даних, бухгалтерські документи та архіви тощо.

Як хмари допомагають у роботі з бухгалтерією

За досвідом партнерів з компанії Tucha, використання хмарних технологій — корисне рішення як для окремих фахівців з бухгалтерії, так і всієї компанії, адже допомагає отримати низку переваг для роботи.

  • Відмовостійкість і надійне зберігання комерційних даних.

Віддалені сервери допомагають досягти стабільної та безпечної роботи з програмним забезпеченням і важливими даними, а також додатково посилити захист інформації від втрат, пошкоджень або потраплянь до рук зловмисників. Дані розміщуються в дата-центрах в Україні або за кордоном (здебільшого у Німеччині), які відповідають рівню захищеності Tier 3 і вище, забезпечені системами фізичного захисту від доступу сторонніх осіб і мають всі необхідні продубльовані системи комунікації для безперебійної роботи.

  • Віддалений доступ до програм і даних.

Фахівці, яким надані права доступу до бухгалтерії у хмарах, мають можливість підключатися до робочого простору у будь-який час доби і з будь-якого місця, де є доступ до Інтернету: з офісу, дому, кав’ярні, у дорозі або відрядженні. Тобто бухгалтерам, фінансовим спеціалістам, керівникам необов'язково мати фізичний доступ до певного комп'ютера для того, щоб переглядати, аналізувати або редагувати дані. Усі вони можуть легко працювати без прив'язки до конкретного місця (скажімо, офісу) та пристрою (наприклад, робочого ПК в офісі).

  • Можливість зручно працювати в єдиному просторі.

Хмарні технології значно полегшують взаємодію між співробітниками завдяки можливостям одночасного доступу до даних, обміну фінансовими документами та спільній роботі над проєктами, навіть якщо фахівці знаходяться у різних куточках світу. Робота з бухгалтерією у хмарах дозволяє зберігати всі оновлення та доповнення, внесені до програм або даних, і завжди мати доступ до актуальної інформації.

  • Просте масштабування ресурсів.

Фахівці компанії Tucha допомагають підібрати оптимальну кількість ресурсів віртуального сервера з урахуванням потреб і поточного навантаження, зокрема кількості співробітників, що працюватимуть з бухгалтерією у хмарах. Та якщо надалі знадобиться більша конфігурація, скажімо, у разі зростання кількості співробітників, робочих програм або обсягів даних, потрібну кількість ресурсів можна легко додати до віртуального сервера. Така гнучкість допомагає оптимізувати витрати.

  • Заощадження коштів.

Використання хмар допомагає суттєво зменшити витрати компанії на власній ІТ-інфраструктурі. А саме, не потрібно вкладати значні суми у закупівлю обладнання, подальше його обслуговування та заміну на нове, адже з часом будь-яке «залізо» потребує модернізації.

Для яких бізнесів корисні хмари

З огляду на переваги, хмарні технології є корисним рішенням для різних типів компаній,  зокрема для:

  • Малого та середнього бізнесу. Відсутність значних витрат на ІТ-інфраструктуру дозволяє компаніям зосередитися на розвитку бізнесу, а не витрачати більшість часу та ресурсів на вирішення технічних питань.
  • Компаній з віддаленим форматом роботи. Завдяки хмарам фахівці можуть легко працювати над спільними проєктами онлайн, незалежно від територіального розміщення.
  • Бізнесу, що стрімко зростає. Просте масштабування хмарних ресурсів дозволяє компаніям уникнути переплат за надлишкові ресурси на початкових етапах роботи і значних інвестицій в оновлення ІТ-інфраструктури надалі.
  • Компаній, які бажають оптимізувати витрати. Підбір конфігурації здійснюється під поточні потреби бізнесу, без запасу «на виріст». Це дозволяє не платити за ресурси, що насправді не використовуються.

Про сервіси Tucha для хостингу бухгалтерії

Різноманіття сервісів від хмарного провайдера Tucha, на базі яких доступні віртуальні сервери, дозволить підібрати найкраще рішення для вашої задачі. На вибір є декілька варіантів:

  • Віртуальні сервери за доступною ціною з майданчиками в Україні на базі сервісу TuchaBit. Гарантована доступність послуг складає 99,0%.
  • Надшвидкі віртуальні сервери, що працюють на базі сучасних процесорів і розміщуються в Україні — це сервіс TuchaBit+. Гарантована доступність послуг — 99,9%.
  • Віртуальні сервери з гнучким набором ресурсів та дата-центрами у Німеччині доступні на базі сервісу TuchaFlex+. Гарантована доступність послуг складає 99,9%.

Фахівці Tucha допоможуть підібрати влучний сервіс і набір ресурсів, що потрібні саме вам для роботи бухгалтерії у хмарах. Разом з якісними сервісами ви також гарантовано отримаєте чуйну та кваліфіковану технічну підтримку 24×7 на всіх етапах співпраці. Дізнайтеся докладніше про популярні конфігурації та їх вартість на базі кожного із сервісів.

Підсумок

Хмарні технології стають все більш популярним рішенням для розміщення програм і даних, з якими працюють компанії, окремі відділи або фахівці. У галузі бухгалтерського обліку хмари також відіграють важливу роль: вони допомагають посилити захист комерційної інформації, спростити спільну роботу співробітників над задачами, забезпечити зручний віддалений доступ до даних.

Залучайте хмари відTuchaдля роботи з бухгалтерією для того, щоб підвищити ефективність роботи та заощадити кошти!