Обробка перетворення малоцінки в основні засоби
12 Лют
Напрацювання

опубліковано

Обробка перетворення малоцінки в основні засоби

Замовником була поставлена задача: з наявних малоціних товарів, що знаходяться на рахунку МЦ та товарів на 221 рахунку зробити основні засоби. Оскільки таких товарів була велика кількість то потрібен був механізм для максимального спрощення дій користувача під час виконання такого перетворення.

Отже, була написана зовнішня обробка. ЇЇ роботу розділили на кілька послідовних етапів з можливістю відслідковування проміжних результатів, щоб в разі форс-мажору можна було побачити де сама проблема.

Зверху заповнюється шапка, згідно параметрів якої буде здійснено відбір матеріалів і потім його надходження, тобто обов`язокві поля, без яких ми не заповнимо наші документи.

Після заповнення параметрів користувач може заповнити або наявні МЦ або матеріали на 221рахунку. Потім створюємо документ списання МЦ, в який попадають відібрані малоціні матеріали. Все, МЦ позбулись. 

Тепер маємо оприходувати ці ж матеріали документом оприходування товарів. Наше обладнання на складі і можна з нього створити карточки ОЗ. Маючи готові карточки автоматично створюємо на кожен ОЗ свій документ введення в експлуатацію основних засобів. 

На цьому роботу обробки завершено. Тепер відповідальний за введення ОЗ працівник може задати відповідні параметри ОЗ в документах і провести їх. Цей кусок спростити нажаль не вдалось, оскільки всі ОЗ мають різні балансові та амортизаційні параметри.

 

Обробка написана під конфігурацію "Управління Торговим Підприємством"